اسفند, 1398 بدون نظر عدس

مرکزفروش عمده عدس تازه عدس در انواع و رنگ‌های گوناگونی وجود دارد که عدس قهوه‌ای، سبز، نارنجی از آن جمله‌اند. از عدس قرمز برای تهیه شوربای رنگی استفاده می‌شود. برای پختن نان ، عدس را با آرد مخلوط می‌کنند. در ایران، از این گیاه، برای تهیه عدس پلو استفاده می‌کنند. www.kanitejarat.ir

مرکزفروش عمده عدس تازه

واژه عدس ریشه و بنیاد عربی داشته و از عربی به زبان فارسی داخل شده. معادل فارسی این واژه، مرجمک است. واژه مرجمک هنوز در برخی از زبانهای ایرانی و برخی گویشهای محلی فارسی زنده و رایج است (مازندرانی: مرجی)، همچنین این واژه به بیشتر زبانهای ترکی راه یافته‌است و در این زبانها نیز بکار می‌رود. www.kanitejarat.ir

ارزش غذایی

مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی۱٬۴۷۷ کیلوژول (۳۵۳ کیلوکالری)
کربوهیدراتها۶۳ گرم
قندها۲ گرم
فیبر۱۰٫۷ گرم
چربی۱ گرم
پروتئین۲۵ گرم
آب۸٫۳ گرم
ویتامین ب1(تیامین)۰٫۸۷ میلی‌گرم (۶۷٪)
ویتامین ب2(ریبوفلاوین)۰٫۲۱۱ میلی‌گرم (۱۴٪)
ویتامین ب3 (نیاسین)۲٫۶۰۵ میلی‌گرم (۱۷٪)
پانتوتنیک (ویتامین ب۵)۲٫۱۴ میلی‌گرم (۴۳٪)
ویتامین ب6۰٫۵۴ میلی‌گرم (۴۲٪)
اسید فولیک (ویتامین ب۹)۴۷۹ میکروگرم (۱۲۰٪)
ویتامین c۴٫۵ میلی‌گرم (۸٪)
کلسیم۵۶ میلی‌گرم (۶٪)
آهن۶٫۵ میلی‌گرم (۵۲٪)
منیزیم۴۷ میلی‌گرم (۱۳٪)
فسفر۲۸۱ میلی‌گرم (۴۰٪)
پتاسیم۶۷۷ میلی‌گرم (۱۴٪) www.kanitejarat.ir
سدیم۶ میلی‌گرم (۰٪)
روی۳٫۳ میلی‌گرم (۳۳٪)

درصدها نسبی‌اند
www.kanitejarat.ir

بنا بر تحقیقات آمریکایی ها ، هر ۱۰۰ گرم از عدس خام شامل ۳۵۳ کالری انرژی است؛ همین مقدار عدس پخته ۱۱۶ کالری انرژی دارد. عدس خام شامل ۸٪ آب، ۶۳٪کربوهیدرات  از جمله ۱۱٪ فیبر غذایی، ۲۵٪پروتئین ، و ۱٪چربی (در جدول). عدس منبع غنی تغذیه‌ای (۲۰٪ یا بیشتر از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه یا DV) است و از تعداد زیادی مواد مغذی، شامل اسید فولیک (۱۲۰٪ DV), ویتامین ب1 (۷۶٪ DV), پانتوتنیک اسید (۴۳٪ DV), ویتامین ب6 (۴۲٪ DV), فسفر (۴۰٪ DV), آهن (۵۰٪ DV), و روی (۳۵٪), می‌شود. به دلیل آهن و پروتئین موجود در آن، عدس را گوشت فقرا هم می‌نامند، البته بر خلاف پروتئین‌های حیوانی، عدس فاقد ویتامین B12 است.

برچسب ها

ارسال نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =

webbartaran