مرکزفروش عمده عدس تازه عدس در انواع و رنگهای گوناگونی وجود دارد که عدس قهوهای، سبز، نارنجی از آن جملهاند. از عدس قرمز برای تهیه شوربای رنگی استفاده میشود. برای پختن نان ، عدس را با آرد مخلوط میکنند. در ایران، از این گیاه، برای تهیه عدس پلو استفاده میکنند. www.kanitejarat.ir
مرکزفروش عمده عدس تازه
واژه عدس ریشه و بنیاد عربی داشته و از عربی به زبان فارسی داخل شده. معادل فارسی این واژه، مرجمک است. واژه مرجمک هنوز در برخی از زبانهای ایرانی و برخی گویشهای محلی فارسی زنده و رایج است (مازندرانی: مرجی)، همچنین این واژه به بیشتر زبانهای ترکی راه یافتهاست و در این زبانها نیز بکار میرود. www.kanitejarat.ir
ارزش غذایی
مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
---|---|
انرژی | ۱٬۴۷۷ کیلوژول (۳۵۳ کیلوکالری) |
کربوهیدراتها | ۶۳ گرم |
قندها | ۲ گرم |
فیبر | ۱۰٫۷ گرم |
چربی | ۱ گرم |
پروتئین | ۲۵ گرم |
آب | ۸٫۳ گرم |
ویتامین ب1(تیامین) | ۰٫۸۷ میلیگرم (۶۷٪) |
ویتامین ب2(ریبوفلاوین) | ۰٫۲۱۱ میلیگرم (۱۴٪) |
ویتامین ب3 (نیاسین) | ۲٫۶۰۵ میلیگرم (۱۷٪) |
پانتوتنیک (ویتامین ب۵) | ۲٫۱۴ میلیگرم (۴۳٪) |
ویتامین ب6 | ۰٫۵۴ میلیگرم (۴۲٪) |
اسید فولیک (ویتامین ب۹) | ۴۷۹ میکروگرم (۱۲۰٪) |
ویتامین c | ۴٫۵ میلیگرم (۸٪) |
کلسیم | ۵۶ میلیگرم (۶٪) |
آهن | ۶٫۵ میلیگرم (۵۲٪) |
منیزیم | ۴۷ میلیگرم (۱۳٪) |
فسفر | ۲۸۱ میلیگرم (۴۰٪) |
پتاسیم | ۶۷۷ میلیگرم (۱۴٪) www.kanitejarat.ir |
سدیم | ۶ میلیگرم (۰٪) |
روی | ۳٫۳ میلیگرم (۳۳٪) |
درصدها نسبیاند www.kanitejarat.ir |
بنا بر تحقیقات آمریکایی ها ، هر ۱۰۰ گرم از عدس خام شامل ۳۵۳ کالری انرژی است؛ همین مقدار عدس پخته ۱۱۶ کالری انرژی دارد. عدس خام شامل ۸٪ آب، ۶۳٪کربوهیدرات از جمله ۱۱٪ فیبر غذایی، ۲۵٪پروتئین ، و ۱٪چربی (در جدول). عدس منبع غنی تغذیهای (۲۰٪ یا بیشتر از مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه یا DV) است و از تعداد زیادی مواد مغذی، شامل اسید فولیک (۱۲۰٪ DV), ویتامین ب1 (۷۶٪ DV), پانتوتنیک اسید (۴۳٪ DV), ویتامین ب6 (۴۲٪ DV), فسفر (۴۰٪ DV), آهن (۵۰٪ DV), و روی (۳۵٪), میشود. به دلیل آهن و پروتئین موجود در آن، عدس را گوشت فقرا هم مینامند، البته بر خلاف پروتئینهای حیوانی، عدس فاقد ویتامین B12 است.