اسفند, 1398 بدون نظر لپه

مرکز پخش مستقیم وعمده لپه ایرانی همانند بسیاری از بنشن ها لپه منبع غنی از فیبر رژیمی هستند و هضم را بهبود می دهند فیبر حرکات شکم و روده را بهبود می دهند و در نتیجه فشار و سوزش ، یبوست، نفخ، درد و اسهال را کاهش می دهد.

لپه عاری از گلوتن هستند آن ها به طور خاص به عنوان جایگزین های بدون گلوتن در بیماران مبتلا به سلیاک داده می شود.

آن ها مقادیر خوبی از ویتامین های ب کمپلکس مانند اسید فولیک، تیامین ، پیرودوکسین، پانتوتنیک اسید، ریبووفلاوین و نیاسین را تشکیل می دهند. اغلب این ویتامین ها به عنوان یکی از عوامل موثر برای آنزیم در متابولیسم، پروتئین و متابولیسم چربی عمل می کنند.

عوارض استفاده از لپه :

اگر فردی نسبت به آن آلرژی دارد از خوردن آن اجتناب کند. لپه مثل تمامی حبوبات نفاخ است، از این رو توصیه می شود قبل از مصرف مدتی خیسانده شده و سپس آب آن دور ریخته شود.

طبق گفته ی متخصصان افراد مبتلا به بیماری آسم، از مصرف لپه و سایر غذا های نفاخ خودداری کنند. در کل اگر مشکل خاصی دارید مثل همیشه توصیه میکنیم قبل از مصرف لپه با پزشک معالج خود مشورت کنید.

مرکز پخش مستقیم وعمده لپه ایرانی

لپه و بیماری‌های قلبی عروقی
لپه منبع غنی فیبر است به همین دلیل برای کاهش کلسترول خون و کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی توصیه می‌شود.
عامل دیگری که باز هم لپه را در کاهش بیماری‌های قلبی – عروقی و تنظیم فشارخون برجسته می‌سازد، وجود پتاسیم است.
لپه مانع از ایجاد پلاک در رگ‌های خونی می‌شود از این رو به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند.
لپه و کم‌خونی فقر آهن


لپه از نظر مواد معدنی منبع خوب آهن بوده و برای افرادی که کم‌خون هستند، ماده غذایی مناسبی به حساب می‌آید. مصرف هر پیمانه لپه، 14درصد نیاز روزانه بدن به آهن را تامین می‌کند.
لپه و سلامت دستگاه گوارش
همان‌طور که ذکر شد لپه منبعی غنی از فیبر است به همین دلیل برای پیشگیری از یبوست توصیه می‌شود و احتمال ابتلا به بیماری‌های روده را کاهش می‌دهد و در کاهش وزن نیز موثر است.


لپه و بیماری دیابت
آخرین تحقیقات انجام‌شده بیانگر این است که لپه حاوی کلسیم و منیزیم و اسید چرب است و از این لحاظ برای بیماران دیابتی فوق‌العاده عالی است. لپه موجب می‌شود که کلیه‌های این بیماران خوب کار کند و چون حاوی آنتی‌اکسیدان نیز هست برای کاهش فشارخون بالا بسیار خوب و مفید است.


لپه در مقایسه با سایر حبوبات
بهتر است لپه در برنامه غذایی هفتگی حداقل یکی، دو بار مصرف شود. یکی از ویژگی‌های بارز لپه در مقایسه با دیگر حبوبات این است که سریع پخته می‌شود.
البته لپه هم مانند سایر حبوبات نفاخ است اما چون پوست آن گرفته می‌شود به مراتب نفخش کمتر از سایر حبوبات بوده و خیلی نیاز به خیساندن ندارد اما افرادی که احساس می‌کنند با مصرف لپه دچار نفخ می‌شوند، بهتر است آن را خیسانده، آب آن را دور بریزند و بعد آن را به غذایشان اضافه کنند.

برچسب ها

ارسال نظر شما

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 1 =

webbartaran